Детский сад №501

Читать отзывы 0
Добавить отзыв
+38044 294-36-90
Киев, ул. Энтузиастов 11/3
Для детей со слабым зрением. Прием детей: с 2-х лет.
Средняя
оценка детского сада
0
На основании 0 оценок клиентов
Читать отзывы 0

Для детей со слабым зрением. Прием детей: с 2-х лет.

Дошкільний навчальний заклад №501 для дітей з порушеннями зору Дніпровського району функціонує з жовтня 1967 року.

В дошкільному навчальному закладі 9 груп:
одна група для сліпих дітей,
З групи для дітей з складними порушеннями зору,
5 груп - для дітей з порушенням зору (амбліоніею, косоокістю, далекозорістю).

В ДНЗ №501 працюють висококваліфіковані вихователі, тифлопедагоги, логопед, психолог, інструктор з фізичного виховання, медична сестра-ортоптистка, лікар-офтальмолог.
Відвідують групу для сліпих діти з такими діагнозами, а саме: сліпота з когнітивною недостатністю, мікрофтальм, гіпоплазія здорових нервів обох очей, відслойка сітківки та ін. діагнози. В цій групі створені всі умови для комфортного перебування та навчання дітей.
В садку працюють педагоги з вищою освітою за програмою "Дитина" та "Навчально-виховна програма та методичні рекомендації для спеціальних дошкільних закладів для дітей з вадами зору"
В ДНЗ №501 здійснюються три напрямки роботи:
організаційно-педагогічна;
лікувально-відновлювальна;
корекційно-виховна.

В кожній групі є тифлокабінети, обладнані згідно вимог програми. Дидактичний матеріал в кабінетах підібраний з урахуванням зорової патології дітей.
Основним напрямком роботи вчителя-дефектолога є корекційно-виховна робота, мета якої - формування у дошкільників з орушеннями зору компенсаторних способів пізнавальної та трудової діяльності, корекції відхилень розвитку, попередження можливих вторинних відхилень.
В садочку працює вчитель-логопед, який крім специфіки мовних дефектів, враховує характер, ступінь, етнологію порушень зору у кожної дитини, наявність оклюзії, вид функціональної амбліопії, косоокості.
В ДНЗ №501 на високому медичному рівні проводиться лікувально-відновлювальна робота, мета якої є розвиток та охорона залишкового зору у дітей. Ця робота здійснюється лікарем-офтальмологом та медичною сестрою - ортоптисткою. Медична сестра - ортоптистка проводить оклюзію дітям, слідкує за їх станом на протязі дня, виконує лікувальні процедури, згідно призначень лікаря. В процесі роботи медсестра - ортоптистка використовує офтальмологічну апаратуру, яка встановлена в кабінеті.
Колектив працює творчо, наполегливо, бо не має у нас нічого дорожчого за дітей і не має біль важливої справи, ніж виростити

Отзывы Детский сад №501

0 отзывов о садике
Добавить отзыв

У нас запрещены анонимные комментарии, поэтому авторизуйтесь, пожалуйста, через социальные сети. Спасибо!