Детский сад №755

Читать отзывы 0
Добавить отзыв
+38044 515-95-62
Киев, ул. Сабурова 19а
Специализированный для детей с проблемами зрения. Орт-оптический кабинет. Спортзал. Психолог. Логопед. Хореография. Прием детей: с 2,5 лет. По желанию родителей: английский язык.
Средняя
оценка детского сада
0
На основании 0 оценок клиентов
Читать отзывы 0

Специализированный для детей с проблемами зрения. Орт-оптический кабинет. Спортзал. Психолог. Логопед. Хореография. Прием детей: с 2,5 лет. По желанию родителей: английский язык.

Дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу для дітей з вадами зору № 755

Дошкільний навчальний заклад № 755 заснований з 1985 року, як спеціалізований заклад для дітей з вадами зору функціонує з 1997 року.
В нашому спеціалізованому дошкільному навчальному закладі для дітей з вадами зору виховуються та лікуються діти з амбліопією і косоокістю, гіперметропією, міопією, астигматизмом та іншими порушеннями зору. Режим роботи дошкільного закладу п'ятиденний. Для зручності батьків є група 14-годинного перебування дітей. На даний час в закладі
функціонує 12 спеціалізованих груп: 11 для дітей дошкільного віку (в яких 172 дитини) та 1 група дітей ясельного віку (13 дітей). Всього в закладі 185 дітей з різними вадами зору.
Ефективність роботи нашого закладу визначається тим, що в ньому поєднується тривала комплексна інтенсивна лікувально-відновлювальна робота з корекційно-педагогічними заходами в умовах звичайного режиму життя дитини-дошкільника. Однією з найбільших переваг лікування порушеного зору є й те, що дитину оточують кваліфіковані вихователі та тифлопедагоги (з дітьми працюють 44 педагоги, з них - 30 мають вищу педагогічну освіту. Серед педагогів 24 вихователя, 11 вчителів-дифектологів (тифлопедагогів), 2 вчителя-логопеда, 1 психолог, 3 музичних керівника, 1 вихователь з фізичного виховання.
Колектив ефективно здійснює комплексний підхід до цілеспрямованого навчання та всебічного розвитку дошкільників на основі врахування психічних особливостей кожної дитини. Спеціалісти закладу працюють у трьох основних напрямках - організаційно-педагогічна,лікувально-відновлювальна та корекційно-виховна робота.
Корекційна робота з дітьми, що мають порушення зору направлена на відтворення та розвиток пізнавальних можливостей зорового аналізатора, дає змогу відтворити первинно порушені зорові функції, попереджує виникнення вторинних відхилень, формує у дітей з вадами зору компенсаторні способи сприйняття і таким чином готує базу для успішного навчання в школі. Навчальна робота побудована за тематичним принципом. Це забезпечує конкретизацію та поглиблення уявлень про довкілля. Заняття за кожною темою розраховані на тиждень.
Лікувально-відновлювальна робота, метою якої є розвиток та збереження залишкового зору у дітей здійснюється медичними працівниками (лікарем-офтальмологом та медсестрами-ортоптистками). Необхідною умовою успіху у фізичному вихованні дітей із зоровою патологією є корекційно-компенсаторна його спрямованість, а саме: індивідуальний підхід (дозування фізичного навантаження відповідно до віку дітей, оптимальне визначення обсягу фізичного навантаження з урахуванням характеру та ступеня порушення зорової системи.
Музичні керівники організовують і проводять у садку багато змістовних, цікавих і веселих заходів. Педагогічний колектив дитячого навчального закладу творчо працює, виховує, вчить, розвиває дітей, намагається зміцнити їхнє духовне і фізичне здоров'я.
В дошкільному закладі ефективно працює гурток англійської мови.

Отзывы Детский сад №755

0 отзывов о садике
Добавить отзыв

У нас запрещены анонимные комментарии, поэтому авторизуйтесь, пожалуйста, через социальные сети. Спасибо!